UX Research lab opstelling
← Terug naar actueel

In een korte tijd met online UX onderzoek het nieuwe platform van PGGM&CO verbeteren

11 March 2021 0 min. leestijd

PGGM&CO is hét online platform wat mensen helpt in zorg en welzijn. Mensen die werkzaam zijn in deze sector zorgen elke dag voor anderen en kunnen zichzelf nog wel eens wegcijferen. Om dit te voorkomen heeft PGGM&CO een online plek gecreëerd waar zorgmedewerkers ondersteuning kunnen vinden op het gebied van fysieke, mentale en financiële gezondheid. PGGM&Co is druk bezig met de ontwikkeling van een nieuwe versie van het platform. Aan Zeewaardig is gevraagd om kort voor de lancering hiervan een UX (user experience) onderzoek uit te voeren. Het resultaat: een lijst van quick-wins, die nog voor de lancering geïmplementeerd konden worden.

Onze aanpak

Het UX onderzoek bestond uit twee onderdelen: een Expert Review en interviews. De inzichten hieruit zijn tijdens een analyse sessie in Mural samen met PGGM&CO verwerkt tot een geprioriteerde lijst van must-haves, could-haves en nice-to-haves. Tijdens het hele proces was snelheid van belang, de lanceerdatum was namelijk al dichtbij.

Expert Review

Tijdens de Expert Review hebben we vanuit onze expertise een kritische blik geworpen op het platform. Hierbij hebben we observaties gedaan in vier categorieën: lay-out, functionaliteit, content en interactie. Door deze categorieën te gebruiken is het platform op verschillende aspecten getest en hierdoor zijn er vanuit alle aspecten verbeteringen gevonden.

Interviews

De tweede stap was het testen van het platform met de gebruikers zodat we de bevindingen uit de Expert Review konden valideren. Via online interviews in Zoom hebben we dit snel kunnen opzetten. Tijdens de interviews deelden de gebruikers hun scherm, zodat we konden meekijken terwijl de deelnemer, en in sommige gevallen toekomstige gebruiker, de site gebruikte. Dit leverde waardevolle inzichten op. Zo bleken bepaalde onderdelen van de site nog niet duidelijk genoeg in gebruik.

UX Research lab opstelling

Analysesessie

Nadat we de observaties hadden verzameld was het tijd om ze te analyseren. Samen met PGGM&CO hebben we in Mural een analyse sessie gehouden. De observaties uit de expert review en interviews zijn samen per scherm bekeken en geclusterd. Om een geprioriteerde lijst te kunnen opstellen zijn de observaties geplaatst op een impact/effort matrix. De observaties met de minste effort en meeste impact kwamen bovenaan de lijst met must-haves. Vervolgens werden de andere observaties verdeeld over de must-haves, could-haves en nice-to-haves.

Het resultaat

Het resultaat was een overzichtelijke backlog van verbeterpunten die vóór en na de livegang geïmplementeerd kunnen worden. Doordat de verbeterpunten en observaties verdeeld zijn in must-haves, could-haves en nice-to-haves was het duidelijk waar de prioriteit lag. Ook werd per punt een verantwoordelijke toegewezen en benoemd of er een externe partij nodig was voor de implementatie.

Betrokkenen