Facet Service Blueprint
← Terug naar actueel

Audit 3.0, een passend auditproces voor FACET

1 August 2014 • FACET 0 min. leestijd

FACET wilde meer inzicht in de behoeften van hun klanten met betrekking tot het audit proces. Aan de hand van interviews creëerden we twee service blueprints waarmee we voor inzicht in het oude proces zorgden en de nieuwe dienstverlening van FACET ontwikkelden.

Hoe wij onze klanten ondersteunen in het audit proces, werkt niet meer.

De accountantsmarkt verandert snel en klanten vragen om meer toegevoegde waarde van het wettelijk verplichte audit proces. FACET, een middelgroot accountantskantoor in Rotterdam, wilde hier op inspelen en zocht meer inzicht in de behoeften van hun klanten. Met die inzichten wilden ze hun audit dienstverlening verbeteren.1

Aanpak

FACET Service blueprint

Interviews

In gesprekken met klanten van FACET hebben we inzichten in hun behoeften gekregen. Voor de ondernemer moet het wettelijk verplichte audit proces transparanter en meerwaarde opleveren. Deze inzichten hebben we gebruikt als startpunt voor de nieuwe service blueprint.

FACET service blueprint

Service blueprints

Met een service blueprint maak je een proces en de activiteiten en informatie in dat proces visueel. In een eerste service blueprint hebben we de oude dienstverlening van FACET in kaart gebracht. Het gebrek aan delen van informatie kwam hieruit naar voren. Door de inzichten uit de interviews en blueprint te koppelen, konden we ook een blueprint voor de nieuwe dienstverlening maken. Hierin werd gefocust op het vaker delen van kennis en ervaring met de klant.

Resultaat

Betrokkenen

Samen met medewerkers van FACET hebben we klanten van FACET geïnterviewd en de service blueprint gecreëerd.