Superheld workshop energizer
← Terug naar actueel

De Superheld energizer, een ideale manier om als team kennis te maken

0 min. leestijd

Tijdens workshops zijn energizers super waardevol. Ze helpen je met een check-in, brengen de energie terug in de groep of introduceren een volgend ‘hoofdstuk’ in je sessie. Maar soms heb je van die momenten dat je geen passend format kunt vinden. Precies dat hadden we bij Zeewaardig laatst. We zaten vol in de laatste voorbereidingen voor de start van een klantreis traject bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken maar misten net die ene passende energizer.

Nu houden we bij Zeewaardig wel van een experiment, dus tijd om zelf een energizer te bedenken. Het doel van de energizer was om teams met elkaar kennis te laten maken. Welke kenmerken en eigenschappen bezitten de verschillende teamleden nu eigenlijk? Daarnaast stond in dit project visualiseren hoog op de agenda. Kortom, er moest getekend worden tijdens de energizer.
Een korte brainstorm later was een nieuwe workshop energizer geboren: De Superheld. Het idee is simpel. Elk team krijgt een eigen puzzel waarop een blob-vorm getekend is. Ieder teamlid krijgt een eigen puzzelstuk en tekent op zijn/haar stuk de superkrachten die hij/zij toevoegt aan het team.
Voeg vervolgens de puzzel weer samen en je hebt een geweldige superheld bestaande uit diverse superkrachten. Bespreek vervolgens per teamlid wat hij/zij toevoegt aan de hand van de puzzel.

Prototype Superheld Energizer

 

Hoe werkt de energizer?

Stap 1 – Knippen

Geef elk team een eigen Superhelden format en knip het format in stukken zodat elk teamlid een eigen puzzelstuk heeft.

Stap 2 – Jouw superkracht (3 min.)

Elk teamlid tekent zijn/haar kracht(en) op het puzzelstuk. Wat ga je het team brengen? En geeft het vervolgens een passende naam. Bijvoorbeeld ‘Creatief Tentakel’ of ‘Digitale Diva’.

Prototype Superheld Energizer - tekenen

 

Stap 3 – Samenvoegen en delen (10 min.)

Voeg alle puzzelstukken weer samen tot een puzzel en plak deze aan elkaar. Vervolgens vraag je elk teamlid om zijn/haar puzzelstuk en kracht toe te lichten.

Stap 4 – Geef je held een naam (2 min.)

Bedenk als team samen een naam voor je superheld. Wat vat alle superkrachten samen in een naam?

Superheld workshop energizer

De Superheld energizer in de praktijk

Zelf aan de slag met deze workshop energizer? Download het format hier.

Download hier het A3 format van de Superheld energizer in PDF zodat je deze eenvoudig zelf in kan zitten in je workshop, sessie of teambuilding activiteit.

Download de Superheld energizer

Vragen over deze energizer?

Heb je vragen over deze energizer of wil je zelf een energizer ontwikkelen? Neem dan contact op met Maarten via maarten@zeewaardig.com.