← Terug naar actueel

In drie uur de basics van design thinking

17 April 2018 • Smiling Gents 0 min. leestijd

Smiling Gents ontwikkelt de mobiele app voor PIDZ, een netwerk voor zelfstandige zorgprofessionals. Omdat Smiling Gents en PIDZ hun medewerkers willen laten kennismaken met design thinking, hebben wij een seminar zie hier voor meer informatie over design thinking seminars verzorgd. In de seminar behandelden we ontwerptheorie, maar gingen de deelnemers vooral zelf aan de slag met ontwerptechnieken. Door het toevoegen van reflectiemomenten boden we de deelnemers handvatten om hier de dag erna al mee aan de slag te kunnen!

Wij willen leren hoe we design thinking kunnen toepassen in ons dagelijkse werk

PIDZ en Smiling Gents willen design thinking in hun werkwijze integreren en daarmee de ontwikkeling van hun dienstverlening meer baseren op onderzoek naar de gebruiker. In een ochtend wilde PIDZ/Smiling Gents het hele team introduceren in de wereld van service design en design thinking  zodat ze dit in hun dagelijkse werk kunnen toepassen.

Aanpak

Smiling Gents Seminar Theorie

Theorie

Omdat de ochtend in het teken stond van leren, begonnen we met een korte introductie in de basis van ontwerpen. Hierin staan houding, proces en tools centraal. Wees open en nieuwsgierig, heb lef. Richt je op de gebruiker en zijn context.

Smiling Gents Seminar Tekenen

Aan de slag

Maar ontwerpen leer je vooral door het te doen. Tijdens het seminar hebben we, na een korte opwarmer met tekenen, een ontwerpuitdaging aangepakt. De deelnemers hebben in twee uur het klassieke straatbankje herontworpen door onderzoek, analyse en een test aan de hand van een prototype van LEGO en storyboards.

Door het bouwen met LEGO kon ik veel beter zien wat mijn ontwerp miste en wat er verbeterd kon worden

Smiling Gents LEGO Smiling Gents Seminar Onderzoek

De straat op

In service design staat nieuwsgierigheid centraal. Daarom gingen deelnemers de straat op om mensen te ontmoeten en voorbijgangers te interviewen en hen en hun context te observeren.

Je wordt veel creatiever wanneer je je inleeft in de doelgroep en de omgeving

Resultaat

Betrokkenen

We doorliepen de seminar met een gemengd team van Smiling Gents met developers en een UX designer. Van PIDZ namen onder andere medewerkers van marketing en financiën en franchise ondernemers deel.

Wil je ook in drie uur leren hoe jij en je team design thinking kunnen toepassen in jullie dagelijkse werk? Kijk op onze pagina over design thinking seminars!