Smiling Gents Analyse
← Terug naar actueel

In een week tot een passende app voor ZZP’ers in de zorg

19 March 2018 • Smiling Gents 0 min. leestijd

In een design sprint bekijk meer informatie over design sprints heeft een multidisciplinair ontwerpteam met daarin medewerkers van PIDZ en Smiling Gents en onze ontwerpers in één week hun mobiele applicatie voor ZZP’ers in de zorg gebruiksvriendelijker gemaakt. We begonnen de week met onderzoek en na vijf dagen testten we een mobiel prototype met echte gebruikers om de oplossingen te valideren.

Hoe wij ZZP-ers hun werkplanning en administratie laten doen werkt niet meer.

PIDZ bemiddelt tussen zelfstandige zorgprofessionals en zorginstellingen. Ze wilde haar dienstverlening beter laten aansluiten bij de ZZP’ers die in de app bijvoorbeeld hun opdrachten aannemen en uren registreren. PIDZ/Smiling Gents zocht naar de behoefte van hun klanten en wat hun gebruiker nou écht wil. In een week wilde PIDZ/Smiling Gents de herontwikkeling van de applicatie een vliegende start geven.

Aanpak

Smiling Gents Ideeën

Onderzoek en analyse

In de eerste sprintdag definieerde het ontwerpteam het doel voor de week, interviewde ze experts uit het bedrijf en bekeek ze inzichten uit interviews met PIDZ-gebruikers.

Smiling Gents Analyse

Ideeën

Aan de hand van de inzichten heeft het team dinsdag een richting gekozen. Door te kijken naar voorbeelden van succesvolle apps en de creativiteit van het team te gebruiken heeft ze ideeën voor de applicatie ontwikkeld.

Smiling Gents Storyboard

Concepten

Op woensdag heeft het team onderdelen van de applicatie gekozen om uit te werken en te prototypen. We deelden het ontwerpteam op in twee groepen en ze ontwikkelde twee reizen die de ZZP’ers door het prototype doorlopen.

Design Sprint inzichten
Smiling Gents Prototypen

Prototypen

Donderdag , de vierde dag van de sprint, stond in het teken van het creëren van een prototype. Het ontwerpteam koos voor het digitaal nabootsen van de app. Hierin maakte het team alleen de belangrijkste en meest onzekere stappen werkend, zodat ze dat op vrijdag kon testen.

Smiling Gents Testen

Testen en backlog

We sloten de sprintweek af met een testdag waarop drie ZZP’ers van PIDZ het prototype kwamen uitproberen. Hieruit heeft het team een backlog met vervolgstappen gemaakt, zodat PIDZ/Smiling Gents snel met de ontwikkeling van de applicatie aan de slag kan!

Resultaat

Betrokkenen

Het ontwerpteam bestond uit developers en een UX designer van Smiling Gents. Vanuit PIDZ voegden een recruiter, marketeer en financiën hun expertise aan het team toe. In het team zaten ook twee Zeewaardig ontwerpers.

Heb je een uitdaging waar je in één week ideeën en resultaten voor wilt zien? Kijk eens op onze pagina over design sprints.