← Terug naar actueel

Klantreis toolkit

dienst • 0 min. leestijd

Hoe verbeter je je (interne) dienstverlening? Die vraag wordt steeds vaker gesteld in publieke organisaties. Op deze pagina delen we ons handboek met methodes en tools om zelf aan de slag te gaan met het verbeteren van je dienstverlening.

Dit handboek is tot stand gekomen over een periode van twee jaar, gedurende de klantreisopleidingen bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Je kunt meer over dit project lezen in dit artikel.Tijdens deze opleiding werden ambtenaren opgeleid tot klantreisexperts en ontwerpende ambtenaren om zo de interne dienstverlening te verbeteren.

De theorie en methoden die zijn toegepast in deze opleiding zijn gebundeld in de klantreis toolkit met als doel het ondersteunen van klantreisenthousiastelingen binnen (overheids)organisaties.

Vanuit Zeewaardig wensen we iedereen ontzettend veel werkplezier toe wanneer zij deze methode gaan toepassen. Is er iets onduidelijk, hebben we een foutje gemaakt, kom je een vreemd begrip tegen of heb je andere feedback of tips? Neem dan contact op met Julian van Deursen via: julian@zeewaardig.com.

Nogmaals veel plezier in het verbeteren van de interne dienstverlening!

Maarten en Julian

Download de klantreis toolkit hier: