← Terug naar actueel

‘Onderzoeken & Ontwerpen’-leerlingen in de brainstormfase – vlog #2

0 min. leestijd

Als vervolg op hun vraagverkenning en onderzoek hebben de vier ‘Onderzoek & Ontwerpen’-leerlingen Lotte, Nikki, Yannick en Femke van het Ichthus Lyceum gebrainstormd. Afzonderlijk hebben ze met verschillende mensen Hoe Kun Je (HKJ) vragen beantwoord. ‘HKJ’s’ is een methode waarmee een complexer vraagstuk wordt versimpeld door te brainstormen op deelvragen. De ideeën die hieruit zijn ontstaan hebben ze samengebracht en geclusterd tot vijf thema’s. Een aantal thema’s zijn meegenomen naar een volgende brainstorm waarbij de methode Crazy Eight is gebruikt. Bekijk de vlog om te zien welke HKJ vragen ze hebben gesteld en hoe de Crazy Eight methode werkt.

Voor ons is het leuk om te zien dat de leerlingen door het betrekken van verschillende mensen en het convergeren en divergeren via een tweede brainstorm een groter aantal en meer gevarieerde ideeën hebben gevonden. Op welke manieren vergroot jij de oplossingsruimte van je vraagstuk?

De eindpresentatie van het project hebben wij al mogen bijwonen. Via design thinking zijn de leerlingen op een prachtig resultaat uitgekomen. Ook benieuwd naar het resultaat, binnenkort zal laatste vlog met het eindresultaat van het project online komen!