← Terug naar actueel

Online Workshop Visueel Communiceren

dienst • 0 min. leestijd

Leuke training die de basics van visual thinking behandelt en waarbij je constant zelf aan het tekenen bent. Je leert zowel tekentechnieken als hoe je concepten vertaalt in beeld. Ook virtueel blijkt het zeer goed te doen om feedback te geven op elkaars schetsen en samen een kleine visual library te maken.

Wil jij zelf of met je team ervaren hoe je meetings, ideeën, processen of vraagstukken overzichtelijker en aantrekkelijker maakt door visueel te werk te gaan? Deze online workshop is speciaal ontwikkeld om de stappen en trucjes van het visueel communiceren te leren. Hiervoor heb je alleen pen en papier nodig en wij helpen met de rest!

Waarom visueel communiceren?

Visueel communiceren is de manier om in korte tijd informatie over te dragen zodat het bij het publiek blijft hangen.

De gedachte bestaat dat je talent nodig hebt om te kunnen tekenen. Met deze workshop laten we zien dat iedereen kan tekenen! Het doel van visueel communiceren is informatie (snel) begrijpelijk te maken. Met de workshop laten we zien dat dit kan door het tekenen vooral simpel te houden en vaste stappen en methodes te gebruiken. Het hoeft niet ‘mooi’ te zijn.  Tijdens de workshop gaan we dan ook vooral ‘doen’. Daarnaast kan visueel communiceren helpen een bijeenkomst interactiever te maken.

Aanpak en materiaal

De workshop wordt online aangeboden. Je kunt je als team of individu opgeven. Een workshop heeft maximaal 10 deelnemers. Leuk dus ook om met collega’s elkaar te motiveren visueel te werken en hierdoor ook na de workshop de stift te blijven pakken.

Online én op papier!

Tijdens de workshop is er een facilitator aanwezig die via ‘online screensharing’ theorie, voorbeelden en opdrachten uitlegt. Iedereen voert vanaf zijn/haar werkplek de opdrachten direct uit en deelt die met elkaar via de online tool (meer informatie hoe dat werkt volgt na de inschrijving). Zo leer je niet alleen van jezelf maar ook van anderen!

Voorafgaand aan de online workshop ontvang je een Zeewaardig materialenpakket met alle basisbenodigdheden voor tijdens de workshop thuisgestuurd.*

De workshop duurt een dagdeel en is opgedeeld in drie delen van een uur. Stap voor stap bouwen we op naar het toepasbaar maken van visueel communiceren in jouw werkgebied.

Deel 1: Basics (1uur)

Het eerste uur gaat over de basics van het tekenen. Dit onderdeel bestaat uit veel opdrachten waarbij je zelf aan de slag kan. Tijdens de opdrachten is de facilitator altijd beschikbaar voor extra uitleg feedback.

Deel 2: Van tekst naar visual (1 uur)

Iedereen herinnert zich wel presentaties die lastig te volgen zijn door een overload aan tekstuele slides. Waarom deze tekst niet omzetten naar een visual? Dit komt aan bod  deel twee van de workshop. Aan de hand van voorbeeldteksten gaan we gezamenlijk een stuk tekst ‘vertalen’ naar beeld.

Deel 3: Visuele samenwerkingstechnieken (1 uur)

Hoe kan je visualiseren gebruiken om samen te werken? Hiervoor zijn heel veel verschillende aanpakken. In het derde deel van de workshop bespreken en oefenen we met een paar verschillende methodes. Voor organisaties en teams kunnen we de inhoud van de workshop aanpassen aan jullie specifieke werkveld.

Na de workshop

Het Zeewaardig materialenpakket* bevat tekenmaterialen die je tijdens de workshop kan gebruiken. Daarnaast krijg je naslagwerk zodat je de theorie en opdrachten nog eens na kunt kijken: een extra opstapje om visueel communiceren toepasbaar te maken in het eigen werkveld!

Enorm leerzame en leuke workshop! In twee uur heb ik veel geleerd en ik kan het ook echt toepassen in mijn dagelijks werk.

Nu gratis voor ZZP-ers en Onderwijs

Het is voor ZZP-ers / zelfstandig ondernemers een lastige tijd. Ook voor mensen in het onderwijs (docenten, studenten, leerkrachten en leerlingen) is het moeilijk hun normale lessen aan te houden. Voor hen bieden we daarom de komende weken de workshop gratis aan.  Neem daarvoor contact op met Wies.

Mail Wies

*) niet bij de gratis workshop.