Ontwerp jij voor vertrouwen? Dutch Design Week 2022
← Terug naar actueel

Zeewaardig staat op Dutch Design Week en stelt jou die kritische vraag: ontwerp jij voor vertrouwen?

0 min. leestijd

Elk jaar vindt het event Dutch Design Week (DDW) plaats in Eindhoven. Een week vol met alles wat er gebeurt op het gebied van ontwerpen. Van nieuwe producten, tot social design en natuurlijk de vele graduation shows van onder andere de Design Academy en het Sint Lucas.

Dutch Design Week is voor Zeewaardig de mogelijkheid om een belangrijk punt bespreekbaar te maken: ontwerpen jij voor vertrouwen? Als ontwerpers en professionals zien we het doel van een vraagstuk en starten we direct vanuit passie en enthousiasme. Maar vergeten we dan niet een onmisbare stap voor maatschappelijke impact? En hoe zorgen we ervoor dat beide werelden elkaar gaan begrijpen?

Installatie op het Ketelhuisplein: Ontwerp ik voor vertrouwen?

In een wereld met grote uitdagingen moeten burgers en overheden steeds intensiever samenwerken. Toch blijkt het keer op keer lastig om samen naar een resultaat te werken dat serieus impact maakt op alle partijen. Want voor een succesvolle samenwerking is vertrouwen de basis.

Maak als ontwerper, professional of ambtenaar de eerste stap naar wederzijds begrip, een gelijk speelveld en positieve impact.

Hoe bouwen we aan vertrouwen?

Door vele jaren ervaring met het ontwerpen en faciliteren van participatieve en co-creatieve processen in de publieke sector hebben we bij Zeewaardig geleerd hoe belangrijk vertrouwen is. Drie principes helpen bij het bewust ontwerpen voor vertrouwen: het ontwikkelen van wederzijds begrip, creëren van een gelijk speelveld en ons inzetten voor positieve impact.

Wij geloven dat als we ontwerpen voor vertrouwen, we naast het oplossen van de uitdaging van onze opdrachtgever, ook een blijvende positieve verandering in de samenleving teweeg brengen.

Wij dagen je uit om deze kritische vraag bespreekbaar te maken: Ontwerp jij voor vertrouwen?

Wanneer?

Van 22 t/m 30 oktober zijn we met onze installatie te vinden op het Ketelhuisplein in Eindhoven. De exposities zijn elke dag geopend van 11:00 tot 18:00 uur.

Waar?

Ketelhuisplein, Eindhoven

Meer informatie over onze installatie en de DDW vind je hier: https://ddw.nl/en/programme/7900/reflections-do-i-design-for-trust

Kom je langs? Laat het ons weten op info@zeewaardig.com of loop spontaan even bij ons langs.

Hoe creatieven bijdragen aan sociale innovatie: Design Research & Innovation Festival

Naast onze installatie op het Ketelhuisplein zijn we op maandag 24 oktober onderdeel van het DRIVE: Design Research & Innovation Festival van CLICKNL. Om maatschappelijke uitdagingen beter aan te gaan, hebben we nieuwe oplossingen nodig die zowel economische waarde als maatschappelijke impact realiseren. Bjørn zal het publiek meenemen in hoe je komt tot zulke meervoudige waardecreatie.

Meer informatie over onze presentatie en DRIVE vind je hier: https://www.clicknl.nl/en/eerste-bevestigde-sprekers/sprekers-drive-2022-bjorn-van-raaij/

Zeewaardig DDW Guide: Wat er nog meer te vinden is op de DDW

Er is enorm veel te zien tijdens de DDW. Om je op weg te helpen hebben we de Zeewaardig DDW Guide 2022 gemaakt vol met tips over toffe exposities, must sees en natuurlijk fantastische plekken voor een goede kop koffie of lekkere lunch.

Download de Zeewaardig DDW Guide

Tot op de DDW!