← Terug naar actueel

Seminar Design Thinking

dienst • 0 min. leestijd

In onze seminar design thinking leren we je in een halve dag de basics van design thinking. Aan de hand van theorie, het uitproberen en reflectie nemen we je mee door het ontwerpproces en leren we je de houding, de tools en het proces van ontwerpen. In het seminar krijg je handvatten om (onderdelen van) design thinking en service design in je dagelijkse werk toe te passen.

Mogelijke vraagstukken

Mogelijke aanpak

Theorie

We beginnen met een korte introductie in de basics van ontwerpen. Hierin staat vooral de houding centraal: wees open en nieuwsgierig en heb lef. Je leert je richten op de gebruiker en zijn context. Daarnaast leggen we het ontwerpproces en verschillende methodes uit service design uit.

Ontwerpen

Daarna gaan we aan de slag, want ontwerpen leer je vooral door het te doen. Met een eenvoudige ontwerpuitdaging buiten jullie expertise, doorlopen we het ontwerpproces. Je leert hoe je ideeën visueel communiceert, je onderzoekt de gebruiker en vertaalt je net opgedane inzichten naar ideeën en oplossingen.

De straat op

In service design staat nieuwsgierigheid centraal. Daarom ga je de straat op om mensen te ontmoeten en de doelgroep te interviewen. Je observeert hen en hun context door het maken van foto’s en vertaalt al je inzichten naar een passende oplossing voor de wereld van je doelgroep.

Reflectie

Aan het eind van het seminar reflecteren we individueel en als groep op het ontwerpproces. Hierin ligt de focus op het toepassen van design thinking in je eigen werk: hoe kun je dit morgen al toepassen? Welke methoden of onderdelen neem je mee? Hoe is je houding veranderd?

Waar hebben we al een seminar gehouden?

Mogelijke uitkomsten