Stemmen Buurtbudget Eindhoven
← Terug naar actueel

Stemmen tellen

0 min. leestijd

Onderdeel van de serie artikelen over het buurtbudget Oud Woensel.
In dit artikel fase 3: Concretiseren

Fase 3: Concretiseren

De laatste fase is aangebroken. We weten wat er speelt in de wijk, welke ideeën en projecten er zijn en waar de voorkeur van buurtbewoners naar uitgaat. Daarmee is het tijd voor de laatste stemronde, waarmee de buurtbewoners van Oud Woensel gaan bepalen waar hun € 50.000,- naartoe gaat.

Naar de stembus …

Het buurtbudget heeft ondertussen flink wat aandacht gekregen. Dan mogen we dat met het stemmen ook wel benutten. Daarom gaan we voor het fysieke gedeelte van het stemmen de wijk in. Op drie publieke locaties brengen de buurtbewoners hun stem uit op de projecten die we daadwerkelijk uit kunnen voeren. Daarbij kan elke bewoner meestemmen op elk van de 35 ideeën.

Stemmen Buurtbudget Eindhoven

Ook hebben bewoners een flyer in de bus gekregen waarin ze uitgenodigd worden om te gaan stemmen. Dit kan ook digitaal via de website van gemeente Eindhoven. Zo maken we het stemmen zowel voor digitaal vaardige als niet-vaardige mensen toegankelijk.

Dat verdelen doen we als volgt. Alle ideeën worden per thema gerepresenteerd bij de stembus. Elke deelnemer krijgt gratis stickers die ze mogen verdelen over de ideeën. Er is echter één regel. De stemmer moet op minimaal twee ideeën stemmen. Zo voorkomen we dat mensen alleen op hun eigen idee stemmen. Aan het einde van de dag gaat de stembus dicht en worden de resultaten geteld.

Stemmen Buurtbudget Eindhoven

… en daar voorbij!

Daarmee is het nog niet afgelopen. De stemmen zijn geteld en we weten nu welke ideeën volgens het Buurtbudget zouden moeten krijgen. De € 50.000,- is verdeeld naar de stemmen van de buurtbewoners. Elke stem telt, dus elke euro wordt verantwoord uitgedeeld. Zo maken grote en kleine projecten kans om budget te ontvangen en iets moois te doen voor Oud Woensel. Het resultaat is dan ook echt een project voor de buurt, door de buurt. De gemeente gaat nu samen met de indieners het project verder uitvoeren. Binnenkort worden de ideeën dan ook echt zichtbaar in de wijk.

Lees meer over onze aanpak.