← Terug naar actueel

Technasiumleerlingen onderzoeken & ontwerpen voor ons – vlog #1

0 min. leestijd

Lotte, Nikki, Yannick en Femke, vier technasium leerlingen van het Ichthus Lyceum zijn, als onderdeel van het vak Onderzoeken & Ontwerpen, voor Zeewaardig aan de slag gegaan. Hun project heeft als doel “lesgeven aantrekkelijker te maken voor leerkrachten”. Zeewaardig is opdrachtgever van dit project. We zijn geïnteresseerd in de oplossing voor dit actuele vraagstuk dat een startpunt voor nieuw beleid kan zijn. Daarnaast zijn we benieuwd naar de werkwijze en methodes die de leerlingen gebruiken in hun ontwerpproces.

Inmiddels zijn de leerlingen in gesprek geweest met Gemeente Rotterdam om het vraagstuk helder te krijgen en hebben ze een brainstormsessie gedaan over basisonderwijs. Daarnaast zijn ze bij Gemeente Velsen geweest om meer te weten te komen over beleid en in welke vorm ze het best hun input kunnen aanleveren. Komende tijd gaan de leerlingen onderzoek doen naar de beleving van leerkrachten in het basisonderwijs en zullen ze eerste ideeën gaan ontwikkelen.

Bekijk de vlog die de leerlingen hebben gemaakt om te zien hoe hun proces er tot nu toe heeft uitgezien.

Wat spannend om te ontdekken hoe een wereld eruit zal gaan zien waar leerlingen op de middelbare school al een ontwerpersmindset en methodes aanleren.